6.02 – 10.02 2023 Kuryłówka/Brzyska Wola/Dąbrowica
DATA |
OBIAD |
Poniedziałek 6.02 |
Spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym 400g Makaron pełnoziarnisty (mąka pszenna, jaja, olej) , mięso mielone z szynki wieprzowa, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, pomidory z puszki, ser żółty , papryka w proszku, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka, kukurydza Kompot 200ml czarna porzeczka, jabłko, cukier. |
Wtorek 7.02
|
Zupa Brokułowa z ziemniakami 400ml + pieczywo
|
Środa 8.02 |
Filet z kurczaka panierowany 100g z ziemniakami 100g Surówka hamburgerowa100g Kompot owocowy 200ml Skład II Dania - filet piersi z kurczaka, mąka pszenna, jaja kurze, bułka tarta, ziemniaki, masło, kapusta pekińska, ogórek, pomidor, olej Kompot 200 ml czarna porzeczka, cukier |
Czwartek 9.02 |
Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami 400ml + pieczywo
Skład zupy – Wywar mięsny z żeberka wędzonego wieprzowego, wywar warzywny(buraki czerwone, koncentrat buraczany, marchew, pietruszka, cebula, por, seler, sól, pieprz, ziele ang, liść laurowy. Jaja Kurze, śmietana 18%,
|
Piątek 10.02 |
Makaron z masłem i serem 400g
Kompot - czarna porzeczka, jabłko, cukier |
Zgodne z rozp.§1 pkt.4 Składniki alergenne mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji zostały podkreślone.