Stołówka

Stołówka

Jadłospis

 

 

19.09.2022 – 23.09.2022  Kuryłówka/Brzyska Wola/Dąbrowica

DATA

OBIAD

Poniedziałek

19.09.2022

Zupa ogórkowa 400 ml + pieczywo

Skład zupy - ogórki kwaszone, ziemniaki, marchew, cebula, pietruszka korzeń, seler, por, śmietana 18%, ziele angielskie, bulion drobiowy, liść laurowy, sól sodowo-potasowa, koper, natka pietruszki

Pieczywo- mąka pszenna, mąka żytnia,sól, drożdże, mak

Wtorek

20.09.2022

 

Makaron 100g z kurczakiem w sosie koperkowym 100g

Skład – makaron, filet z kurczaka, pieprz, sól, koperek

Kompot 200ml czarna porzeczka, jabłko, cukier

Środa

21.09.2022

Gulasz z szynki wieprzowej 100g z kaszą jaglaną 100g i buraczkami 100g

Skład Gulaszu -  mięso z szynki wieprzowej, czosnek, cebula, papryka czerwona, kminek, ziele angielskie, liść laurowy,, sól, pieprz, olej rzepakowy ratyfikowany, mąka pszenna, natka pietruszki, kasza jaglana, buraki czerwone, chrzan

Czwartek

22.09.2022

Zupa Jarzynowa z ziemniakami 400ml + pieczywo


Skład zupy-
kurczak  tusza  , marchew, por, pietruszka, cebula, czosnek , lubczyk, tymianek, pieprz  ,ziele angielskie, lubczyk, natka pietruszki, liść laur. seler , sól , pieprz, ziemniaki, brokuły, szparagówka, kalafior

Pieczywo- mąka pszenna, mąka żytnia,sól, drożdże, mak

Piątek

23.09.2022

Łazanki 300g

Kompot  200 ml

Skład II Dania - Makaron łazanka (mąka pszenna, jaja, olej), kapusta biała

Kompot  200 ml czarna porzeczka, truskawki, agrest, aronia, wiśnie

Zgodne z rozp.§1 pkt.4   Składniki alergenne mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji zostały podkreślone.