Jadłospis

6.02 – 10.02 2023  Kuryłówka/Brzyska Wola/Dąbrowica

DATA

OBIAD

Poniedziałek

6.02

Spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym 400g

Makaron pełnoziarnisty (mąka pszenna, jaja, olej) , mięso mielone z szynki wieprzowa, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, pomidory z puszki, ser żółty , papryka w proszku, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka, kukurydza

Kompot 200ml czarna porzeczka, jabłko, cukier.

Wtorek

7.02

 

 

Zupa Brokułowa z ziemniakami 400ml + pieczywo

Skład zupy- Wywar mięsny drobiowy z kurczaka, wywar warzywny( marchew, pietruszka, cebula, por, seler, sól, pieprz, ziele ang, liść laurowy. Makaron (mąka pszenna makaronowa, woda, jaja)  brokuły, śmietana 18%.


Pieczywo mak pszenna, mąka żytnia ,sól, drożdże, mak

Środa

8.02

Filet z kurczaka panierowany 100g z ziemniakami 100g Surówka hamburgerowa100g

Kompot owocowy 200ml

Skład II Dania  - filet piersi z kurczaka, mąka pszenna, jaja kurze, bułka tarta, ziemniaki, masło, kapusta pekińska, ogórek, pomidor, olej

Kompot  200 ml czarna porzeczka, cukier

Czwartek

9.02

Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami 400ml + pieczywo

 

Skład zupy – Wywar mięsny z żeberka wędzonego wieprzowego, wywar warzywny(buraki czerwone, koncentrat buraczany, marchew, pietruszka, cebula, por, seler, sól, pieprz, ziele ang, liść laurowy. Jaja Kurze, śmietana 18%,


Pieczywo mak pszenna, mąka żytnia ,sól, drożdże, mak

Piątek

10.02

Makaron z masłem i serem 400g
Kompot 200ml


Skład II dania – Makaron(mąka pszenna, jaja, woda) Twaróg chudy(mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych) .Sól, masło.

Kompot -  czarna porzeczka, jabłko, cukier

Zgodne z rozp.§1 pkt.4   Składniki alergenne mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji zostały podkreślone.